Monthly Archives: June 2017

Antara rumah baru yang lengkap dengan peralatan state-of-art dan reka bentuk dalaman yang moden, atau beli rumah second hand dengan reka bentuk yang lebih tradisional… Mana satu yang korang akan pilih? Dah tentu pemilihan ni bergantung kat objektif yang korang nak capai. Tapi, biasanya akan ada 2 je. Sama ada korang nak buat duduk sendiri, […]

Apabila disoal apa perkara yang paling bermanfaat untuk dilakukan dengan duit yang kita ada sekarang, semua orang mesti menjawab “Beli Rumah.” Tetapi, lebih mudah dikata daripada dilakukan. Apakah sebenarnya faktor-faktor yang harus dilihat dahulu sebelum kita mula mencari rumah? 1. LANDSKAP Apabila landskap sesuatu tempat itu bagus, ia merupakan satu tanda yang komuniti kawasan tersebut sentiasa […]